FJ's in actie!


FJ in 't kort

De Flying Junior is een zwaardboot van 4 meter met trapeze en spinnaker. Door de ronde lijnen, het geringe gewicht, de dubbele bodem en open spiegel is de FJ niet alleen zeer snel en wendbaar, maar ook veilig.  De relatief vrije voorschriften met betrekking tot de inrichting van de boot garanderen dat je als FJ-zeiler kennis maakt met alle mogelijkheden van een moderne wedstrijdboot. 

 

De FJ is erg onstabiel, zeilen in een FJ is dan ook een grote uitdaging! Een goede bootbeheersing is cruciaal in deze klasse. 

 

Typerend voor de klasse is de gevarieerde leeftijdsopbouw. Jeugdige zeilers vanaf 14 jaar kunnen zich in een FJ meten met oudere en meer ervaren zeilers tot zelfs boven de 50 jaar. 

 

De klasse bruist volop en kent nationale organisaties in België, Nederland, Duitsland, Italië, Slovenië , Japan en de VS. De nationale organisaties werken nauw samen en organiseren vaak internationale evenementen.

 

Het niveau van de zeilers is goed. Spannende wedstrijden zijn dan ook gegarandeerd! Op een plas, groot water of open zee, voor ieder wat wils! Ook na de wedstrijd is de sfeer en gezelligheid nooit ver te zoeken.

 

Naast nationale wedstrijden in Antwerpen,  organiseert FJOB (Flying Junior Organisatie België) ook grotere wedstrijden. Belgische zeilers trekken ook vaak naar het buitenland, met als hoogtepunten de EK's, WK's en internationale wedstrijdserie DNB-cup. 

 

Er zijn ook veel trainingsmogelijkheden. De trainingen op het Galgenweel gebeuren in samenwerking met SailON. Er vinden ook meerdere trainingsstages per jaar plaats, zowel in België als in het buitenland.